Februari 2023
Denna sida är under utveckling och sidan befinner sig fortfarande i beta-stadiet.

Denna sida har som ambition att dokumentera så många av Norrtäljes byggprojekt som möjligt. Detta sker främst med hjälp av fotografering med drönare.

Sidan drivs av Henrik Ismarker som även driver Spillersboda flygfoto.

Köpa bilder

Samtliga publicerade bilder går att köpa i hög upplösning och utan den vita texten. Kontakta mig vid intresse. Det finns även många ej publicerade bilder så om du är intresserad av något specifikt, kontakta mig.

Beställ en fotografering

Jag utför gärna uppdrag på beställning om du tex. vill ha bilder ur vissa vinklar eller en komplett dokumentation av ett projekt.

Ansvarsfull fotografering

För mig är det viktigt att följa de regler som finns gällande fotografering, drönarflygning och publicering. Jag vet vad jag får fotografera, jag har nödvändiga tillstånd för mina flygningar och jag vet vad jag får publicera. Har du några frågor kring detta så berättar jag gärna mer om du kontaktar mig. Du kan även läsa mer via länkarna nedan.

Riksförbundet Svensk Fotografi: Laglig och olaglig fotografering
Transportstyrelsen: Flyga drönare i luftrummet
Luftfartsverket: Drönarkartan
Lantmäteriet: Spridningstillstånd
Lantmäteriet: Undantag från spridningstillstånd
Integritetsskyddsmyndigheten: Publicera bilder, filmer och ljud på internet

⚠️ För närvarande (januari 2023) har Lantmäteriet en enorm kö för att få ansökningar om spridningstillstånd granskade och godkända. Det gör att tillståndspliktiga bilder fotade idag inte kan publiceras förrän om ca 80-90 dagar. Det är naturligtvis en helt ohållbar situation för alla som fotar från luften. Läs mer om detta i pressmeddelandet från sommaren 2022. ⚠️

Restriktionsområden

Restriktionsområden i centrala Norrtälje.

Inom centrala Norrtälje finns två stycken restriktionsområden där drönarflygning är förbjuden utan speciellt tillstånd. Anstaltens restriktionsområde sträcker sig 2 km från anstalten medan Norrtälje sjukhus heliktopterflygplats restriktionsområde sträcker sig 1 km från helikopterplattan som ligger ovanpå sjukhusets akutmottagning.

Man kan ansöka om tillstånd för flygningar inom dessa restriktionsområden och generellt kan man säga att tillstånd aldrig beviljas för anstaltens område medan det för sjukhusets område beviljas utan större problem.

Close Menu